Вестниците днес
Вестниците днес / netinfo
Температурни рекорди, но за минималните температури, са регистрирани през вчерашния ден, научаваме от първа страница на “Посредник”. В Плевен, Ловеч, Монтана и Враца са отчетени 10 – 11 градуса, които са най-ниските измерени температури на датата 24 юли от 40 години насам.

Нов взрив в изкопа на МОЛ Плевен през миналата седмица е предизвикал паника сред живущите в близост. Взривните работи обаче са отговаряли на всички изисквания за безопасност и щетите се свеждат до един счупен прозорец на най- близката до обекта сграда.

И още едно заглавие от челната страница. Зачестяват случаите на бягства на деца от вкъщи, това сочат данните от работата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Повечето от малолетните крадци са момчета.

В Плевен ще има четири нови светофара. Светофарните уредби с гъвкав режим на управление ще има на кръстовище “Хр. Ботев”- ул. “Трети март” и ул. “Шипка”., другата ще е на кръговото при входно изходния път Плевен – Ясен. Третата уредба ще бъде поставена на кръстовището между бул. “Христо Ботев” и ул.“Чаталджа”, такава ще има и на кръстовището на улиците “Хемус” и “Добрич”. На фона на тези бъдещи планове е поместена и снимка на резултатите от две катастрофи с огънати огради и изкъртени колчета. Над тях стои и въпросът - Кой ще спре “джигитите” по улиците?

„Кооператори на нож срещу селски кмет”, е водещото заглавие в новия брой на "BG Север". Жестоки обвинения срещу кмета на плевенското село Градина Антон Андреев сипят членове на земеделската и потребителната кооперации. Те твърдят, че от години местният управник е обсебил властта върху двете сдружения и върти далавери с тях. Повече подробности – на страница 3 в седмичника. Там ще разберете и защо за десети пореден път се отложи делото за убийството на 32-годишния знаменосец на ВМРО Милен Атанасов, както и как изправят на съд наркобандата на Ертан.

На страница 4 за общество и политика в седмичника този петък може да прочетете повече за общинските администрации в регионите, в които се разпространява вестникът – необходимото зло ли са те и как са назначени хората, които работят в тях.

Екипната разработка на "BG Север" е за поскъпването на водата от 1 август. Подробности, цени и причините за увеличението – на страница 5.

Бизнесстраницата тази седмица информира подробно за строежа на АЕЦ «Белене».

В голямото интервю с полк. Валентин Буров въпросите са за престижността на професията кадрови войник, за подготовката и заплащането на военнослужещите, участващи в мисии, както и за неговото пребиваване в Афганистан.

11 страница тази седмица е историческа и е посветена на живота и дейността на Христо Чернопеев.