Ученичка от ПГ по ресторантьорство получи награда в конкурс за есе на ВСС
Ученичка от ПГ по ресторантьорство получи награда в конкурс за есе на ВСС / dariknews.archive

Ученичка от Плевенска гимназия е сред победителите в конкурс за есе на тема „Познатата и непозната съдебна власт", организиран от Висшия съдебен съвет/ВСС/. Виктория Борисова от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен  ще получи награда, заедно с още двама ученици, участвали в надпреварата за Великотърновски апелативен район. С грамоти ще бъдат отличени още Георги Ангелов от СОУ „Георги Бенковски" в Тетевен и десетокласничката Галина Тихомирова Георгиева от Държавната търговска гимназия "Димитър Хадживасилев" в Свищов.

Конкурсът за ученическо есе бе организиран в рамките на дейност „Организиране и провеждане на Дни на отворените врати" по проект „Укрепване на капацитета на ВСС за по-добро управление на комуникационните процеси и повече прозрачност в дейността на съдебната система", осъществяван по Оперативна програма „Административен капацитет".
Учениците кандидатстваха спрямо региона си за някой от петте апелативни съдебни района - София, Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, както и за ВСС - училища само от София. За всяка от шестте локации са отличени по три есета.

Наградите - таблети, I-pod и електронни книги са атрактивни за учениците. Осемнадесетте призьори от конкурса ще получат наградите си лично от магистрати на специални събития „Дни на отворените врати в Темида". Дните на отворени врати ще се проведат в петте апелативни района и във ВСС.