Съдът потвърди мярката на Мирослав Блажев
Съдът потвърди мярката на Мирослав Блажев / netinfo
Ловешкият окръжен съд потвърди мярката за неотклонение “задържане под стража” на Мирослав Блажев, който похити автобуса София – Варна. Делото е върнато в Районния съд, за да се произнесе в тази част, в която се определя къде Блажев трябва да изтърпи мярката си.

Според магистратите настаняването на обвиняемия в психиатричното отделение на затвора в Ловеч не е законосъобразно. Съдия Севда Дойнова каза, че причината за това е, че съдът би трябвало да постанови тази мярка в друг състав. Утре Районният съд в Ловеч ще трябва да се произнесе в състав съдия и двама съдебни заседатели. Отхвърлени бяха аргументите на защитата за по-лека мярка – домашен арест. Съдийският състав прецени, че има опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление. За престъплението, в което е обвинен Блажев, законът предвижда от 1 до 8 години лишаване от свобода.

Пред медиите той отново изказа съжаление за случилото се и подчерта, че не го е планирал. Намереното у него оръжие било за самозащита, защото получавал анонимни заплахи във форумите в Интернет. След заседанието на Окръжния съд похитителят на автобуса беше отведен в следствения арест.