Според Найден Зеленогорски местната власт смущава централната
Според Найден Зеленогорски местната власт смущава централната / netinfo

Обслужването на граждани на едно гише е една от добрите практики в дейността на трите общини София, Плевен и Сливен, които в партньорство ще изпълняват проекта „За добро управление в полза на гражданите”. Това е заявил кметът на Плевен Найден Зеленогорски, цитиран от  "Portal EVROPA "

Този опит трябва да бъде разпространен в цялата страна и това е сред целите на проекта, който ще се реализира по Оперативна програма административен капацитет. Найден Зеленогорски коментира още, че местната власт „смущава” централната – по думите му там хората имат различни политически възгледи, но „въпреки това се открояват личности, които централната власт приема като заплаха”. Като илюстрация Зеленогорски цитира проучване на агенция „Галъп”, според което общественото доверие в местната власт е 41%.

Плевенският кмет подчерта, че най-важното е чрез проекта да се изгради методология, чрез която гражданите да участват по-ефективно и пряко във взимането на решенията за общината. "Всички модерни практики ще предоставим на останалите общини", каза още той.