Румен Петков очаква протестен наказателен вот към ръководството на БСП
Румен Петков очаква протестен наказателен вот към ръководството на БСП / dariknews.archive

Председателят на предизборния щаб на ПП АБВ Румен Петков заяви, че очаква протестен наказателен вот към ръководството на БСП. На пресконференция в Пловдив той коментира, че начинът на определяне на водачите на листи в БСП е стремеж за самосъхранение на един провалил се елит и това буди допълнително напрежение в червените редици.

Петков коментира и работата на служебния кабинет. Той смята, че правителството се занимава с дейности, които не са негова работа. ''Слушаме тук в последните дни служебни министри да говорят за стратегически решения, политика на доходите... Това работа на служебния министър ли е?". Петков определи като провал и някои от назначенията на кабинета. „Министърът на провосъдието е тежък провал лично на премиера Близнашки. Не можеш да назначиш за министър на правосъдието човек, който е изключен от адвокатската гилдия, каза Петков и припомни, че именно в правосъдието са най-големите обществени очаквания. Действията на кабинета, смята Петков, показват, че редът и законите нямат значение.

Румен Петков отново посочи, че служебното правителство трябва да се концентрира основно върху организацията и провеждането на избори и междувременно да направи анализ на състоянието на отделните сектори в държавата. Служебното правителство не трябва да решава проблеми с давност пет години напред, но да вземе адекватните решения по темите на деня.