Румен Петков: Листата с кандидати на АБВ излъчва интелектуална и управленска мощ
Румен Петков: Листата с кандидати на АБВ излъчва интелектуална и управленска мощ / dariknews.archive

"Листата на АБВ има в себе си много солидна интелектуална мощ и никой от нашите политически опоненти няма да представи такъв професионален и териториален баланс, което е и стремеж у нас, да покажем у всяка една от общините уважение", каза Румен Петков - зам.-председател на АБВ и водач на листата на партията за Плевенски 15-ти МИР на среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен.

"При всички случаи ние ще търсим минимум утрояване на гласовете, което означава, че в Плевенския регион ще търсим два мандата и половина и мисля, че листата има силата да го постигне", убеден е Румен Петков

Той коментира практиката на някои партии, в правилата си за номиниране на народни представители да не позволяват да бъдат номинирани кметове.
"Не може да ограничаваш и да зачеркнеш една много голяма общност със сериозен управлвнски потенциал", каза Петков и посочи примери като кметовете на Мездра/шести мандат на управление/ и Нови пазар.
"Много е важно обществото да разбере, че АБВ има визия за развитието на административното управление и регулиране в Република България и ние сме първата политическа сила, които заявихме, че България се нуждае от сериозна административна реформа.

В този смисъл Румен Петков подчерта, че именно участието на кметовете в нея ще е гаранция, тя да се състои. Той подчерта още, че става въпрос за цялостна реформа, която първо ще се нуждае от обществен дебат и след това от практическа реализация с много политическа воля. "Потенциалът, който предлага АБВ на българските граждани е много голям и листата с кандидати излъчва интелектуална и управленска мощ, което е гаранция за успех".

840 са членовете на АБВ в Плевенска област като очакванията са до началото на изборите и първите дни от кампанията, техният брой да достигне 1000, информира Цветан Антов - областен координатор на АБВ за Плевенска област и втори в листата за парламентарните избори. Той обясни, че все още има декларации, които не са пристигнали в офиса на партията в Плевен и предстои тяхната обработка. Антов уточни, че между 50 и 60% от членовете на АБВ до сега не са членували в никаква партийна организация като впечатление прави и фактът, че над 70% от членовете са на възраст от 20 до 60 години.

Той припомни, че има и много хора, които подкрепят партията, но не биха искали да се обвързват партийно и добави, че партията е отворена за диалог с тях чрез своите граждански съвети в страната.

В срещата с участваха зам.-председателят на Гражданския съвет към АБВ проф. Григор Горчев, Емил Димитров - член на Гражданския съвет, Поля Томова - председател на женската организация при АБВ, както и някои от участниците в листата.