Преглед на вестниците
Преглед на вестниците / netinfo
Породисти дойни крави поеха пътя от Вълчитрън към кланица в Априлци, показва от първата си страница “Посредник”. Фермери, повярвали на обещания за финансиране, сега продават добитък, за да се издължат на банките. Повече за драмата на хората и животните във Вълчитрън, разказва изданието от вътрешните си страници.

Пребиха мъж заради незаконна сеч, пише още вестника и разкрива подробности около 36-годишен крадец, получил сериозни наранявания заради опита си за кражба на дърва от частна гора.

Нещо любопитно от днешния брой на “Посредник” : в Никопол изграждат централа, която ще произвежда електричество от слама. Това ще е първата в страната топлоелектроцентрала с биогориво слама. Тя ще е с 15 мегавата енергийна мощност, а стойността на инвестицията ще е над 100 милиона лева.

Д-р Наташа Пачовска от Плевен грабна тазгодишния приз “Семеен лекар на 2008 г.” на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Плевенската лекарка спечели в достойна надпревара с още трима лекари от различни градове. “Посредник” е поместил подробно интервю с победителката, за която удовлетвореността идва от един оздравял пациент и едно “благодаря”.

„Газови експлозии грозят плевенчани. Инсталациите на битовите абонати оставени без технически надзор”, гласи водещото заглавие в новия брой на “BG Север”. Аварии, които могат да доведат до тежки последици, заплашват абонатите с газови инсталации в Плевен, съоръженията за синьото гориво в домовете на хората не се проверяват периодично за тяхната техническа изправност и това води до основателни притеснения на гражданите, дава подробности вестникът на страницата за конфликти.

Екипната разработка на седмичникът „Ренесансът на цепениците и въглищата”, дава отговор на въпроса как ще се отопляват тази зима хората в Северна България.

Страницата за общество и политика е посветена на НДСВ и предстоящия й конгрес в Габрово.

В голямото интервю капитанът на баскетболния отбор на "Спартак" (Плевен) Хрисимир Димитров говори за началото на новия шампионат и за целите, които си поставя съставът, за професионализма, колегиалността и приятелството в спорта, за отношенията между треньори и състезатели.

Камерите в училище – „Биг брадър” или начин за контрол, е заглавие от социалната страница в седмичника, от което ще научите за разнопосочните мнения на директори, учители и родители относно видеонаблюдението в класните стаи.

От пътеписа на страница 11 в новия брой на “BG Север” ще научите за битието на хората в далечното село Чупрене.

За изложението „Партньори на колела”, което се проведе в Плевен, четете на страница 7 за бизнес, а за спортните постижения на българите на мотопистата край Долна Митрополия – на страницата за спорт.