Преглед на регионалния печат
Преглед на регионалния печат / archive.dariknews

Преглед на регионалния печат
netinfo

Къде и в коя сграда ще бъде новият общински приют за осемстотин
безстопанствени кучета

Каква е местната рецепта за нулева престъпност на село, при
това без жандармерия

Кои две села могат да се гордеят със своя съселянин столетник -
мебелист, музикант и с чувство за хумор

Защо плевенски земеделци не искат подпомагането да е с "пари на
калпак" и ще вдигат ли протести

Коя е поредната голяма и отдавна мечтана награда на децата
художници от школа "Колорит"

За два отбора с името "Спартак" - единият с категорична победа, а другият -
прекратил участието си в шампионат

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на регионалния печат
netinfo

Темите този понеделник в ежедневника "Посоки":

Правят постоянен приют за кучета край село Къртожабене. Плановете на Община Плевен са капацитетът му да бъде за минимум 800 бездомни четириноги

Военният съд в Плевен затваря окончателно врати от 1 април. ВСС гласува преразпределение на магистратите в други съдебни инстанции

От днес Медицинският университет стартира Кандидатстудентска кампания 2014

Бойко Борисов: Няма да признаем резултатите от референдума в Крим. От Плевен лидерът на ГЕРБ коментира актуални политически въпроси. Борисов, заедно с Цветан Цветанов и плевенските депутати Цецка Цачева и Владислав Николов, участваха в семинар на МГЕРБ и фондация Аденауер, който събра над 150 младежи от цяла Северна България през почивните дни в парк „Кайлъка".

Лидерът на ДПС Лютви Местан призова от Плевен за позитивна предизборна кампания. Движението излезе с декларация срещу освобождаването на Октай Енимехмедов

Плевенска школа със супер награда - участие в пленер в Хонг Конг . Ръководителят на „Колорит" и трима възпитаници на школата пътуват за международния пленер в края на август

Как пролетта дойде първо в детската градина

Волейбол жени: Спартак 1996 приключи най-кошмарното си първенство

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на регионалния печат
netinfo

"Убиха Северна България с изваждането на магистрала „Хемус" от оперативната програма", обяви в Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от регионалния вестник "Зетра". Според експремиера това означава "Хемус" да се строи със 100% български пари.

Другите политически теми в броя: Реформаторският блок ще обяви листата си за евроизборите на 22 март, съобщи в Ловеч организационният секретар на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Послание за позитивна предизборна кампания, в която вътрешно-политическите въпроси да не погълнат изцяло европейската проблематика, отправи от Плевен лидерът на ДПС Лютви Местан. Цветан Цветанов определи като "изключително слаба" подготовката за операцията в Лясковец и поиска оставката на главния секретар на МВР.

Избрано е трасе на магистрала "Хемус" между Ябланица и пътния възел към Плевен и Ловеч. Преназначиха плевенските военни съдии и прокурори, ведомствата им се закриват от 1 април т.г.

В "Зетра" ще прочетете и за предложението улица „Цар Освободител" в Ловеч в участъка от кръстовището с ул. „Стефан Караджа" до кръстовището с ул. „Акад. Ан. Иширков" да стане еднопосочна.

И още от регионалния вестник: Здравният министър Таня Андреева похвали двете троянски болници. 19 млади лекари от седем държави се дипломираха в плевенския медицински университет. 80 психолози, които предоставят грижа за деца със специални образователни потребности, се събраха на национална среща в Плевен. Проблемите на образованието обсъдиха в Рибарица. Премиера на книгата "Орфей Тракиецът" се състоя в село Врабево.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на регионалния печат
netinfo

Вестник BG-"Север" тази седмица:

„Мошеник завлича местен бизнесмен с 350 000 лева" е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Магистратите бездействат, въпреки многобройните жалби от потърпевшия, пише в публикацията.
За гладната стачка на служители в „Напоителни системи" и за проверките от ДАНС на строителна фирма за източване на европари, можете да прочетете на 3 стр.

„Не разбирам омразата и страха, които са обхванали ръководството на БСП", завява Румен Петков на стр. 4. От материала става ясно, че решението за изключване на симпатизанти на АБВ се пренася и по места.

От страницата за бизнес научаваме, че „Първите нови тролейбуси пристигат до месец, останалите - до есента". На същото място можете да прочетете: „Строителите очакват да запазят обемите", „От битови предмети до багери продават плевенчани през нета".

„Кучета нахапаха третокласничка близо до училище „Пейо Яворов" в „Сторгозия", е стряскащото заглавие на 6 стр.

„Инкрустрации от меча на хан Кубрат са пренесени върху носиите от Гиген", е интересното заглавие от страницата „Артседмица".
„Балетът е като да рисуваш картини върху вода", заявява в специално интервю пред вестника Виолета Радева, художествен ръководител в балетната школа в читалище „Съгласие".

На старите вестници е посветен любопитен материал на стр. 9. Заглавието е: „Повече от век вестниците търсят жълтината и сензацията в новините".
Стр. 15 предлага, както винаги, богата спортна информация, а на последната 16-та можете да прочетете как „Бебоци ще слушат класически произведения в библиотеката".

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.