Преглед на регионалния печат
Преглед на регионалния печат / archive.dariknews

Вестник "Посредник":

Къде потече река от пластмасови бутилки и има ли в
общината опасни язовири

Колко са кандидатите за директор на Бюрото по труда и сред
тях ли е старият му шеф

Можа ли и кой да открадне лек автомобил от охраняемия паркинг на КАТ

Какво реши на шестото си заседание Комисията за граждански
инициативи за по-чист град

Кой ще получи 30 лева помощ без нова молба-декларация и кой трябва
да подаде такава до 31 март

Защо най-добрите ни 25 национали по скокове на батут се
събраха в зала "Балканстрой"

Вестник "Посоки":

Над 7 000 души са посетили Панорама „Плевенска епопея 1877 г." в празничния 3 март. Данните са от справка на Дирекция „Военноисторически музеи" - Плевен. Сред посетителите са били стотици плевенчани, много от тях млади семейства с децата си, гости от Русия и Финландия, ученически групи от София.

Поети и писатели от Воскресенск с богата програма в Плевен. Започват Дните на руската култура и литература - съвместна проява на Общината и библиотека „Хр.Смирненски"

Медицинският университет ще гостува в училищата. Студенти-медици ще се срещат с ученици от 11 и 12 клас

Награди за Плевен от националния конкурс за рисунка „Пейзаж от моята България". Отличията са за 12-годишната Християна Дечева и 13-годишната Иванина Райковска от арт школа „Колорит". Наградите за двете момичета са участие в пленер на художественото училище в Троян.

Две години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим постанови Окръжният съд на Плевен по дело за жесток побой, довел след време и до смъртта на жертвата.

На страница "Здраве" - разговор с доц. д-р Емил Балтов за условията в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАл-Плевен

Вестник "Зетра":

Пет са оперативните версии, по които работят криминалистите по опита за палеж на жилището на директора на областната дирекция на МВР в Плевен Йордан Каменов, пише регионалният вестник „Зетра", като се позовава на свои източници от разследването.

30-годишният Мариян Георгиев от Ловеч страда от тежко заболяване на бъбреците. Драматичната история на младежа, който чака за донор на бъбреци, ще намерите на страниците на "Зетра".

87 700 са писмата, които изпращат тази година от общинския отдел "Местни данъци и такси" в Плевен до данъкоплатците за дължими суми за данък сгради и такса смет, пише още вестникът в новия си брой.

Няма опасност от инвазия на Lafka в Ловеч. Това стана ясно от изявление на кмета Минчо Казанджиев по време на обсъждане в общинския съвет на предложението за актуализация на план-схемата за разполагане на преместваеми съоръжения и обекти (павилиони) на територията на град Ловеч.

"Зетра" предлага на читателите си информация за честванията на националния празник в Плевен и Ловеч.

В Ловешко търсят най-добрия разказвач на легенда. Четирима са кандидатите за директор на регионалния музей в Плевен, съобщава вестникът.

Съдът отказа да промени мерките за неотклонение на тримата роми от Долни Дъбник, обвинени в пране на 2 милиона долара от Палестина, информира още "Зетра".

Вестник BG-"Север" - брой 8/2014 г.:

„Двама напускат ръководството на БСП в Плевен, подкрепят АБВ", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Поля Томова и Венцислав Конов остават редови членове на столетницата, уточнява изданието.

„Порочен търг на РИМ тласка фирми за охрана към сенчестия бизнес", алармира вестникът от 3 стр.

За разтурянето на бежанския лагер в Телиш можете да научите от стр. 4.
Страницата за бизнес разказва за собствениците на кафенета и техните притеснения за бизнеса им от ремонта на центъра. И още: „10 са кандидатите да строят завода за кабелно оборудване", „Работодатели намаляват заплати незаконно".

За първото посещение в зъболекарския кабинет, което трябва да стане още на 3-годишна възраст, можете да прочетете на 6 стр.

"Галерията с даренето на Светлин Русев - между безценните шедьоври и разрухата" е водещото заглавие на Артстраницата.

„Липсата на диалог в БСП е основен аргумент за доста млади социалисти да подкрепят АБВ", заявява в интервю пред вестника Венцислав Конов.

„Градските културни средища - евтини хазяи за търговците" е темата на стр. 9, където се разказва за читалищните неволи.

Страница 15 предлага богата спортна информация, а последната - „Шарено", разказва как местни тарикати мамят автомати за кафе.
В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.