Няма да вдигат цената на топлата вода и парното
Няма да вдигат цената на топлата вода и парното / снимка: Дарик Плевен

"Топлофикация Плевен" запазва старите цени на топлоенергия, няма увеличение на цената за битови абонати, а за тази за промишлените дори ще е по-ниска от старата. Това обяви на пресконференция днес изпълнителният директор на дружеството инж. Иван Гетов. До решението се е стигнало след обсъждане от екип икономисти и инженери, съвместно със собственика на "Топлофикация Плевен".

Цените няма да се вдигнат, въпреки поскъпването с 25% на природния газ, благодарение на стратегическата инвестиция, която направи собственикът на дружеството, поясни инж. Гетов. Преди две години беше въведена в експлоатация високоефективна газова турбина за комбинирано производство на ел. енергия и топлоенергия.

От 1 юли се запазва старата цена на топлоенергията за битови абонати от 67.88 лв./МВтч. Новата цена за промишлените потребители е 75.36 лв./МВтч., която е значително по-ниска от старата - 79.75 лв./МВтч. Няма да има промяна и в пределната цена за топлата вода, това означава, че абонатите ще продължат да плащат не повече от 8 лв. за един кубик вода, допълни инж. Гетов.

Той обясни, че тази пределна цена ще остане в сила до началото на месец октомври. Тогава ДКЕВР ще излезе с решение за цената на газа, топлинната енергия и електроенергията за следващото тримесечие на годината.