Младежи лобират за велоалеи до училище
Младежи лобират за велоалеи до училище / archiv.DarikNews

Ловешкото сдружение „Екомисия 21 век" стартира работата си по проект „Bike my way", съобщиха от там. Продължителността му е една година и ще се реализира в партньорство с две румънски организации и Сдружение за изследователски практики - София.

Проектът мобилизира ученици от три средни училища в Ловеч и три средни училища в Букурещ да потърсят решение за създаване на велоалеи по техния път към училище. Дейностите по проекта предвиждат формиране на три отбора от по петима участници на възраст между 15 и 17 години от три ловешки училища - СОУ „Св. Климент Охридски", Гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф I" и Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги.

Участниците ще имат възможност да добавят към автобиографията си серия от обучения за определяне на необходимата инфраструктура, те ще се научат да прилагат техники за организиране на обществени мероприятия и да лобират пред властите, за да осъществят промените, които смятат за необходими в собствения си град.

Всички дейности се провеждат паралелно в България и Румъния и ще бъдат документирани от участниците - в блога bikemyway.eu и други социални платформи.

Проектът ще завърши с конференция в Ловеч и поход по време на седмица на мобилността през септември 2013 г.