125 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в Община Левски
125 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в Община Левски / dariknews.archive

На 15 септември кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави за първия учебен ден ученици и учители в новото общинско училище - ПГСС"Никола Вапцаров".

125 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в Община Левски
netinfo

От 1 август ПГСС"Никола Вапцаров" съгласно новия закон за народната просвета вече е общинско училище.
„Радвам се да ви поздравя в семейството на общинските училища. Радост и отговорност за общината е влизането на гимназията в общинската образователна система", посочи г-жа Александрова и като бивша възпитаничка на училището, тя и колеги от общината, подчерта сериозния потенциал на учебното заведение. Пожела успешна учебна година и посочи, че в лицето на Общината, директорът Йордан Димитров и колективът на училището имат един много сериозен партньор и гарант за преодоляване на трудностите.

По традиция първият учебен ден беше празник и за СУ"Крум Попов". С много цветя, песни, стихове, специални ритуали за посрещане на първокласниците и радостно вълнение ученици, учители и родители изпълниха двора на училището.
В този празничен за българското образование ден своите специални поздрави към първокласници, учители, родители поднесоха новият директор на СУ"К.Попов"Валентина Дженева, Председателят на ОбС-Левски - Дочко Дочев, гл. експерт "Образование, култура и спорт"-Петя Чолакова, родители и ученици.

125 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в Община Левски
netinfo

За първия учебен ден училищата в общината получиха поздравителен адрес от Председателя на НС Цецка Цачева, от областния управител на област Плевен,кмета на Община Левски,председателят на Ос С-Левски, военно окръжие, представители на институции и родители.

„Ще бъде детска планета"заяви желанието на децата първокласничката Любена и песента и стопли септемврийския ден с аплодисментите ,усмивките и радостта на всички.