Мъжът е взел детето заради спор за родителски права
Мъж изкърти врата на детска градина в Кърджали, заплаши персонала и отвлече собственото си дете.

Екшънът се разиграл в четвъртък сутринта. 37-годишният баща е задържан по-късно на АМ „Тракия”. „В четвъртък около 9 часа, докато бях в кабинета си, медицинската сестра ми съобщи, че мъж и жена чакат на вратата на детската градина.

Когато излязох, видях, че познавам дамата, която и преди е идвала. Мъжът се представи като баща на един от възпитаниците ни и, блъскайки ме, каза, че е дошъл да си вземе детето. Аз този мъж не го познавах.

Екшън в Кърджали: Мъж разби врата на детска градина, заплаши персонала и взе детето си

Той обаче тръгна направо навътре по коридора към групите”, разказа в ефира на „Здравей, България” директорът на детска градина "Орфей" Димитрина Колева. Тя заключила вратите на сградата и извикала полиция.

„Призовах го да поговорим, защото не го познавам. Но в един момент той изкърти вратите, излезе и се качи в колата си. Обадих се на полицията, тъй като тези деца са ми поверени и сме длъжни да се грижим за безопасността им”, подчерта Колева.

Бащата е в развод с майката на сина си, който е роден в Германия. Имало решение на съда там, че детето се присъжда на бащата и той трябва да упражнява родителските права. Майката обаче взела сина си и се прибрала в България, а мъжът останал зад граница.

„Има влязло в сила решение на германския съд. Вече повече от година и половина то обаче не се изпълнява от майката, която неправомерно задържа детето в България. Клиентът ми има сериозни опасения, че преди 9 април, когато според връчена призовка тя трябва да предаде детето на бащата, всъщност ще се опита да напусне страната със сина си”, заяви адвокатът на мъжа.

Защитникът на майката каза, че в момента има висящи производства пред български съд по казуса с насрочена дата за доброволно предаване на детето на 9 април. "Майката е заявила, че няма да възпрепятства предаването на детето", подчерта адвокатът. 

В момента момченцето е настанено с бащата в център от защитен тип. "Детето е добре. Спокойно е. Няма никакъв проблем с него. Чувства се много добре с баща си", заяви адвокатът на мъжа.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg