/ netinfo
Отсъствал е възпитател в микробуса, който претърпя инцидент с ученици в село Слокощица. При него почина шофьорът, който получи инфаркт, но спаси 13-те ученика возещи се в автобуса. По законовите разпоредби задължително с децата трябва да има и възпитател.

Директорите на ПМГ и НУ: Респект и поклон пред човека мислил и в последните си минути как да спаси децата

„Директорите трябва да определят хората, които ще придружават учениците по време на транспортирането им от дома до училищата и обратно. Във въпросният случай ПМГ е имало сключен договор с частна фирма за транспортирането на учениците.

Родител е първият човек, който помага при инцидента с микробуса

По време на инцидента в автобуса са били 13 деца, като не са били придружавани от педагог в нарушение на вътрешните разпоредби на училището и на изискванията на Министерството. В случая педагогът е трябвало да бъде от Началното училище, учениците на което също ползват тези автобуси.

Шофьор на училищен микробус почина в движение, но спаси децата

Директорката на училището е потърсила отговорност от съответното длъжностно лице, което е трябвало да придружава учениците. От страна на Регионално управление по образованието ще се извърши проверка и ще се предприемат всички мерки по компетентност за изясняване на ситуацията и търсене на отговорност от директора та училището и съответното длъжностно лице”, заяви началникът на РУО-Кюстендил Радостина Новакова.