Велбъжд и Атлетик започнаха с победи във Футбол 9, старт и на Футбол 7
Велбъжд и Атлетик започнаха с победи във Футбол 9, старт и на Футбол 7 / Дарик- Кюстендил, архив

С убедителна победа започнаха участието си в първенството Футбол 9 / Деца - родени 2002 г. / футболистите на "Велбъжд". Те надиграха "Атлетик"- София с 4:0. Хеттрик на Марио Евтимов и гол на Преслав Дертлийски. Треньор на отбора Красимир Петков. Следващият им съперник в събота ще е отбор "Лъвчета".
"Велбъжд" е в по- силната група "А" на Футбол 9, в която са общо 10 отбора. Останалите резултати от 1- вия кръг: "Славия"- "Академик" 17:0; ЦСКА-ДАФ 3:2, "Локомотив"- "Щурче" 4:0, "Лъвчета"- "Барса" 2:0.
Дупнишкият "Атлетик" е включен в група "Б" на Футбол 9, като в първия кръг постигна победа над ВИА с 3:2. Следващият им съперник е "Оскар ЕЛ".
Този уикенд стартира и първенството Футбол 7 / Деца- родени 2003 г. /, като "Велбъжд" е в група "А" с още 12 отбора, сред които "Левски" и ЦСКА. Първи съперник на кюстендилци, водени от Кирил Мицов ще е тима "Ферион".
В група "Б" на първенството в София успяха да се включат и "Марек 2007", което бе и желанието на треньорите Борис Кръстев и Цецо Видински. Дупничани започват сезона с мач срещу "Септември".
Кюстендилският "Велбъжд" има възможност да се включи и в първенството за деца, родени 2004 година, но първо ще бъде организирана родителска среща, коментираха от клуба.