Студенти отказали оферта да пушат в хижа. Има условия за ски на Осогово
Студенти отказали оферта да пушат в хижа. Има условия за ски на Осогово / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

Снежната покривка в Осоговската планина е около 30 см. Тя е плътна, от мокър сняг. Условия за ски има на малката писта "Людмил Янков", на голямата ще има до два- три дни, като в момента се обработва. Утре се очакват нови снеговалежи, каза за Дарик началникът на Планинската спасителна служба Росен Димитров.

"Пътят до Осоговската планина е перфектен, от 2 - 3 години се чисти денонощно и ако автомобила  е оборудван с хубави гуми няма проблеми", заяви Димитров. Студентският празник е преминал без инциденти.

"Децата се разходиха по- близки маршрути. Имаше два - три инциденти с автомобилите, защото младежите тренират- как се кара в зимни условия. Хотелите и хижите в планината бяха пълни", коментира началникът на ПСС.

Росен Димитров е провокирал студентите, празнуващи в хижа "Осогово", като им е разрешил да пушат цигари.

"Направих го с риск да си създам врагове, но навън беше страшна виелица и не бе добре за тяхното здраве да напускат хижата. За мое учудване 99% категорично ми отказаха да пушат вътре, което ме радва, а това бяха деца от цяла България. Младите приемат по- добре забраните в закона, от нас възрастните. Аз съм забранил от 2 години пушенето в хижа "Осогово", разказа за Дарик Димитров.