Спортист №1 на Кюстендил за 2016 г е Милослав Методиев с подгласници Янислав Миленков и Валерия Кадийска
Спортист №1 на Кюстендил за 2016 г е Милослав Методиев с подгласници Янислав Миленков и Валерия Кадийска / netinfo
Спортист №1 на Кюстендил, Милослав Методиев ще се бори на Световното първенство в Париж. Той е българският национал в категория 130 кг. Националният отбор в класическия стил бе официално обявен чрез сайта на БФБ. Дупничанинът Даниел Александров, носител на златния пояс "Никола Петров", ще стартира в кат. до 80 кг.

Ето и пълният състав:
59 кг - Радослав Василев, "НСА-Академик", София
66 кг - Константин Стас, "Славия-2009", София
71 кг - Свилен Костадинов, "Локомотив-93", Варна
75 кг - Тарек Абделслам, "Миньор", Перник
80 кг - Даниел Александров, "Миньор", Перник
85 кг - Николай Байряков, "Миньор", Перник
98 кг - Пламен Ташев, "Локомотив-93", гр. Варна
130 кг - Милослав Методиев, "Васил и Георги Илиеви", Кн

Отборът ще бъде воден от старши треньора Армен Назарян и помощниците му Бисер Георгиев и Денислав Чамишки. Отборът, продължава подготовката си в Тетевен и заминава за Париж на 19 август в 17,05 ч. с полет AF 1789. 

Дали да остане или да бъде премахнат партера в класическия стил ще решава Бюрото на Международната федерация по борба (UWW) в навечерието на световното в Париж на 19  август. 
"Натежава мнението партерът да бъде запазен, но да не се дават точки, ако не бъде изпълнена техника - пояси Цено Ценов, вицепрезидент на UWW и президент на Европейската федерация по борба. - И ако срещата завърши 0:0 състезателите да бъдат дисквалифицирани. Целта е да се насърчат борците да са активни на тепиха и да изпълняват хватки."

Освен това на форума във френската столица ще се реши и дали да бъде въведен двудневният формат на състезанията, който бе експериментиран на европейското за кадети в Сараево в края на миналия месец.
"Засега надделява мнението, че двудневният формат е доста успешен, но още се обсъжда сутрешното мерене на колко часа да е от първите схватки, тоест дали да се мерят в 8,30 часа и да започват в 11 часа или нещо друго", поясни Ценов.
 
Дарик- Кюстендил