Прокуратурата ще протестира мярката
Съдът в Дупница разгледа искането на прокуратурата за вземане на постоянен арест спрямо 39-годишния мъж, привлечен като обвиняем в брутално насилие над жена си в Бобов дол, съобщиха от обвинението.

Жертвата на бруталното насилие в Бобов дол: Не е избухлив, но и аз съм устата (ВИДЕО)

В хода на разследването е установено, че на 10 март в жилище той е причинил телесна повреда на съпругата си. Съдът прие, че обвиняемият е с чисто съдебно минало, с оглед реабилитирането му по право, трудово ангажиран и няма опасност да се укрие.

Деянието, в което е обвинен, подлежи на освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, като предвиденото за него наказание е до три години лишаване от свобода.

Майката на мъжа, пребил съпругата си в Бобов дол, твърди, че е бил провокиран

С определение на съда на мъжа е взета мярка гаранция - в размер на 1000 лева. Прокуратурата ще я протестира пред въззивната инстанция - Окръжен съд-Кюстендил.

Припомняме, че по случая започна разследване след публикувания клип в социалните мрежи, на който се вижда как той пребива от бой съпругата си. Кадрите са заснети от детето на жертвата и насилника. Момиченцето е снимало с цел да помогне на майка си.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня