/ netinfo
С раздаване на награди от фотоконкурса „Децата и гората“ РДГ даде старт на инициативите от „Седмица на гората 2018 година“.Наградите връчи директорът на РДГ инж. Здравчо Тодоров.

РДГ Кюстендил
netinfo


Децата бяха разделени в две възрастови групи- 5-7 клас и 8-12 клас.
 

РДГ Кюстендил
netinfo


В първа възрастова група на първо място е Владина Тихолова, втори Георги Христов, а трети Исус Иванов.


Във втора възрастова група пръв е Никола Тасев, следван от Яна Миленкова и Симона Спирова. Поощрителни награди получиха Теодора Павлова и Виктор Илчев.

РДГ Кюстендил
netinfo

„Седмица на гората е празник със 100. Годишна история и аз съм много щастлив да обявя началото в Кюстендил.Както сме обещали в предишни години, сред основните задачи, които си поставяме е да работим основно с децата, да могат още сега да разберат с какво природно богатство разполагаме.

Основната тематика на инициативите е образователна, предвидели сме много открити уроци на територията на РДГ Кюстендил, с които да привлечем вниманието на децата.Днес ще участват в интерактивна игра, за което им благодаря, че са толкова активни.

РДГ Кюстендил
netinfo

Тя е на принципа бързи и сръчни, децата ще отговарят на въпроси свързани с природата.На 11 април на новата сцена в лесопарк Хисарлъка  ще има също интерактивни игри с деца”, заяви инж. Здравчо Тодоров.