Прием след 8 клас в Кюстендил
Прием след 8 клас в Кюстендил / netinfo
Излезе първото класиране за прием на ученици след завършено основно образование и след завършен VII клас с придобиване на първа степен на професионална квалификация, с конкурс по документи в област Кюстендил.
 
Като най- успешен към момента може да се определи приема след 8 клас в три паралелки, където има записани по 21 ученици. Това са “Икономист” в ПГ по икономика и мениджмънт; “Стопански мениджмънт” в ПГ “Акад. С. П. Корольов” и “Електротехник” в СУ “Христо Ботев”- Кочериново. По 20 ученици има записани в други 3 паралелки: “Производство на облекло от текстил” в ПГ по лека промишленост в Кюстендил; “Земеделец” в ПГ по селско стопанство в Кюстендил и “Автотранспортна техника” в ПГ по транспорт в Дупница.

Най- слаб е приемът в паралелките със специалност “Електротехник” в ПТГ “Джон Атанасов” в Кюстендил и ПГ в Бобов дол. Няма интерес и към паралелките със задочна форма на обучение в ПГ по селско стопанство и ПГ по лека промишленост в Кюстендил за специалностите- трайни насаждения и шивачество.
 
Дарик- Кюстендил