Петър Паунов: По време на Югоембаргото имаше 5 полицаи на границата, а сега 50 тежко въоръжени!
Петър Паунов: По време на Югоембаргото имаше 5 полицаи на границата, а сега 50 тежко въоръжени! / Община Кюстендил

Кметът на Кюстендил Петър Паунов и Виктор Янев, зам.-кмет „Хуманитарни дейности" поднесоха цветя на паметника на Васил Левски в Босилеград, в чест на 138-та годишнина от гибелта на Апостола.

"Имаше в Босилеград до нас патрулна кола, но всичко бе спокойно. Срещнахме се с Иван Николов от Културно- информационния център. Подарихме 100 мартеници, и развлекателни игри- шах, табла за децата за празниците. Ще поемем предпечатната подготовка на бюлетина, за да облекчим издавеното му. Бяха разтревожени. Там е имало засилено полицейско присъствие- около 170 полицаи в малък Босилеград. Ако в Сърбия не овладеят тези радикални влияния, очевидно пътя им към Европа ще бъде дълъг и протяжен.

Още вчера ми звънна министър Николай Младенов, който бе силно разтревожен от случилото се и аз виждам една много адекватна реакция от негова страна. По време на ембаргото, когато горе имаше хиляди хора, на границата имаше до пет полицаи, а вчера да сложиш тежко въоръжени 50-60 полицаи беше безсмислено", коментира кметът на Община Кюстендил Петър Паунов. Той допълни, че служителите на сръбския граничен пункт са се държали съвсем приятелски, а реакцията им вчера си обяснява със заповеди от Белград.