Петър Паунов и Джевдет Чакъров на среща за 22 млн. евро
Петър Паунов и Джевдет Чакъров на среща за 22 млн. евро / netinfo

Забавянето реализацията на проекта по програма ИСПА на стойност 22 млн. евро обсъдиха на среща с министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров, кметът на Кюстендил Петър Паунов и управителят на "Кюстендилска вода" Бисер Харалампиев. Предвижда се подмяна на 50 км водопровод, 18 км канализация и ремонт на Пречиствателна станция за отпадни води.

"Министър Чакъров обеща пълно съдействие, защото нашия проект е най- изостанал. Две години по него нищо не е работено", коментира пред Дарик кметът Паунов.

На срещата са присъствали специалисти от фирмата – проектант и консултант от Европейската комисия.

"До един-два дни ще изработим окончателния списък с улици, където ще се подменя мрежата, защото част от заложените в първоначалния вариант вече са ремонтирани от ВиК – Кюстендил. За целта ще направим и техническа обосновка, защото европейските инспектори ще питат- защо има разминаване в списъците", заяви за Дарик управителят на "Кюстендилска вода" Бисер Харалампиев.

Фирмата-проектант изработва работния проект и тръжната докуменация за избор на фирма- изпълнител, като реалната работа се очаква да започне в началото на 2009 г.