Официално: Велбъжд+ Бузлуджа= Велбъжд. Илчо Велинов е директор на ДЮШ
Официално: Велбъжд+ Бузлуджа= Велбъжд. Илчо Велинов е директор на ДЮШ / Влади Владимиров

ФК "Велбъжд" и ФК "Бузлуджа" вече са обединени и юридически. Факт е необходимото решение на Кюстендилски окръжен съд, съобщи за Дарик управителят на клуба Андрей Радев. С негова заповед, за директор на Детско- юношеската школа е назначен Илчо Велинов, досегашен президент на "Бузлуджа".

 

Четирима треньори са подали документи за участие в конкурса за треньори в школата на обединения клуб. Това са Кирил Мицов, Юлиян Кръстев, Иво Асенов и Валентин Казачки. Крайният срок е до 19- ти юли. От работещите в момента все още не са подали документи- Владимир Ангелов, Димитър Димитров, Георги Петров и Анатоли Бачовски.

Събеседването с комисията ще бъде на 30- ти юли, като състава и от специалисти ще стане ясен в близко бъдеще.

Първата си официална контролна среща футболистите от мъжкия отбор на "Велбъжд" ще изиграят в сряда. Техен съперник ще е "Германея"- Сапарева баня. Начало- 17, 30 часа, на стадион "Странджата".

Юношите старша възраст на "Велбъжд", които ще играят в Елитната група до 19 години, посрещат в неделя ЦСКА. Юношите на червените се водят от Адалберт Зафиров и ще са на лагер в Осоговската планина. Двубоят е от 18, 30 часа, на стадион "Странджата".