Районният съд в Кюстендил остави в ареста мъжът, който е обвинен, че в условията на домашно насилие е удрял с тесла по главата своята съпруга. Така той е нанесъл на жената лека телесна повреда.

59-годишният кюстендилец е привлечен като обвиняем за причиняване на лека телесна повреда на майка и дъщеря, в условията на домашно насилие и за закана за убийство към майката и двете ѝ малолетни деца.

От Районната прокуратура по-рано съобщиха, че в хода на разследването е установено, че на 11 март, в къща в Кюстендил, 59-годишният мъж е причинил телесна повреда на съпругата си. Ден по-рано той ѝ се заканил с убийство. Мъжът е нанесъл и удари с тесла по главата на съпругата си, като това се е случило в семейното им жилище в града.

Брутално насилие в Кюстендил: Мъж удря съпругата си с тесла по главата

Обвиняемият е причинил  лека телесна повреда и на малолетната ѝ дъщеря, в условията на домашно насилие. При извършените специализирани полицейски действия от него са иззети законно притежавана пушка с боеприпаси и пистолет, посочиха пък от полицията.

Съдът уважи искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие, посочиха органите на Темида.

Срещу него има издадена Заповед за незабавна защита, постановена в производство по Закона за защита от домашно насилие и съгласно нея, той е отстранен от адреса, на който пребивава. Ако бъде освободен, практически за разследващите органи ще бъде с неустановен адрес, пише в мотивите на съда.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Елица Иванова/БТА