Малките състезатели на Евротрамп спечелиха „Купа Север в Плевен
Малките състезатели на Евротрамп спечелиха „Купа Север в Плевен / личен архив

Кюстендилският клуб по скокове на батут "Евротрамп" спечели „Купа Север". Състезанието се проеде в град Плевен. След себе си кюстендилци оставиха силни отбори като тези на Русе, Димитровград, Плевен, Ямбол, Бургас и други.
Категория до 8 години, Георги Пангев индивидуално е трети. В синхрон Георги скача в по- голямата категория със съотборника си Светлин Георгиев, при 9-10 годишните двамата заеха трето място. В индивидуалната надпревара Светлин Георгиев е с бронзов медал. Другите състезатели от категория 9-10 годишни: Симеона Райчова е трета, Йоана Кръстева е пета, а в синхрон двете спечелиха бронзовия медал. Драгомир Ненов при момчетата е на пето място.

При 11-12 годишните Яна Николова /нац. състезател/ е със златен медал, Денислава Георгиева е на четвърто място. Еманоил Валентинов /нац. състезател/, който също е в тази възрастова група, бе стимулиран да скача при по-големите, 13-14 годишните, където спечели бронзов медал. Другият национален състезател на клуба Кристиян Петров при 13-14 годишни е със сребърен медал, а в синхрон с Александър Стефанов от Плевен заслужиха златото.

Малките състезатели на Евротрамп спечелиха Купа Север" в Плевен
netinfo


Регламентът не позволяваше да вземат участие в това състезание  по-големите състезатели на "Евпотрамп". Спортист №2 на Кюстендил Кристияна Кръстева е извикана за лагер- сбор с Националния отбор по батут от 25 май. Кристияна лети за Санкт Петербург на 2 юни, за да вземе участие в силния Международен турнир, заедно с кръг от Световната купа, които ще се провеждат в красивия град.

Малките състезатели на Евротрамп спечелиха Купа Север" в Плевен
netinfo


Главен съдия на "Купа Север" бе Иво Кръстев, който е част от българската делегация за Първите Европейски игри в Баку. Кюстенидлецът е номиниран и ще съдийства в скоковете на батут, а квота за Баку спечелиха две от по- големите състезателки на Националния отбор на България.

Малките състезатели на Евротрамп спечелиха Купа Север" в Плевен
netinfo

 


Треньори на СК "Евротрамп" са Асен Стоицов и Ангелина Богословова, които са доволни от представянето на децата и продължават упорито да работят с тях, за да върнат славата на града ни като сила в гимнастическите спортове.