ЛИДЕР с най- добър резултат в кюстендилско
ЛИДЕР с най- добър резултат в кюстендилско / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Най- добрият резултат на ПП ЛИДЕР е в Кюстендилски избирателен район. За листата на партията гласуваха 9, 22% или 6 124 избиратели.
"Представянето на листата е сравнително добро, на общия фон. Запазили сме резултата си в сравнение с местните избори", коментира водачът на листата инж. Владимир Владимиров. Той отчете обаче, че спрямо изборите през 2009 година, ЛИДЕР губи около 1 500 гласа.
"Голямото количество малки партии, които разпръснаха гласовете, голямата амбиция на двете големи партии и най- вече ме изненадва високия резултат на "Атака". Не зная на какво се дължи, но това си е преценка на гласоподавателя. Той избра хората, които емоционално могат да го привлекат", заяви Владимиров.
Инвестициите за региона, които ЛИДЕР обеща ще се реализират, но могат да бъдат забавени във времето, ако има проблеми с работа на ТЕЦ- Бобов дол. Централата продължава да работи само на 1 блок от 140 мегавата.
"От март работим само на 1 блок, дори и бяхме пред спиране, от 1- 6 май по искане на ЕСО. Ние приехме варианта, при по- ниска цена за износ, да не спираме работата на централата и на мините, само и само да се работи, но на загуба. Варианта, в който може да се излезе от положение, да се увеличи износа, е с премахване на таксата за пренос от 17 евро за мегаватчас и да предложим на лицензираните търговци нашата енергия да бъде изнесена, за да се затвори този цикъл- мини ТЕЦ, БДЖ и всички контрагенти на ТЕЦ- Бобов дол", анализира зам.- изпълнителният директор на ТЕЦ-а.