Кметът Паунов откри 31-вия международен турнир Кюстендилско лято
Кметът Паунов откри 31-вия международен турнир Кюстендилско лято / Влади Владимиров

Кметът на Кюстендил Петър Паунов откри 31-вия международен турнир по художествена гимнастика "Кюстендилско лято", като приветства с добре дошли гимнастичките от страната и чужбина и пожела успех на участничките. Гости на откриването бяха председателят на Общинския съвет Васил Иванов, зам.- кметът Виктор Янев, директорът на ОП "Спортни имоти и съоръжения" Васил Гиков.

Това е 31-вото издание на турнира. В него участват 65 момичета от 5 държави - Австрия, Белгия, Бразилия, България и Италия. Главен съдия е Марияна Пищалова. Гост е членът на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика Дора Калчева.

Първи, на новия килим в залата на стадион "Осогово", излязоха най- малките гимнастички, момичетата до 8 години. Участваха 13 деца, а над всички, с голяма преднина, най- висока оценка получи Вая Драганова от "Велбъжд".

Палци на Вая в залата й стискаха нейните родители - Мая Шишкова и Калоян Драганов, които бяха по- притеснени и от гимнастичката.

Десетки родители и приятели на децата са в залата в Кюстендил, за да подкрепят състезателките. Турнирът продължава с изпълненията на децата, до 10 години, девойките младша възраст и девойките старша възраст. Награждаването се очаква около 18.30 ч.