Иван Андонов е избран за председател на Общински съвет- Кюстендил
Иван Андонов е избран за председател на Общински съвет- Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

С 25 гласа "ЗА" за председател на Общински съвет- Кюстендил бе избран досегашният Иван Андонов. Той беше единствената кандидатура на днешното тържествено заседание на местния парламент. От 36 гласували, 25 общински съветници го подкрепиха, а останалите 11 плика бяха празни.
В първите си думи след поредният му избор за председател Иван Андонов заяви, че се надява местният парламент да продължи да работи добре и в полза на жителите на общината, така че общинските съветници да ходят с високо вдигната глава и де се гордеят с работата си.

Иван Андонов е избран за председател на Общински съвет- Кюстендил
netinfo

 


„Очаквам много сериозно и отговорно отношение на всички съветници, нагледахме се на различни циркове. Общинските съветници трябва да се отнасят отговорно към работата си, това са хората, които решават проблемите на хората. Политиката свърши, оттук нататък ние работим за община Кюстендил и хората", заяви Иван Андонов.
Той коментира 11- те празни плика така: "В края на краищата има различни политически партии в Общински съвет, не мога да коментирам действията на останалите. Аз бях подкрепен с голямо мнозинство при тайно гласуване".
Иван Андонов очаква докладната предложена от Коалиция „Кюстендил" за символично възнаграждение на съветниците в размер на 0.01 лв. да бъде разгледана най- рано на следващото заседание.
„В предишният Общински съвет усетихме колко остри проблеми има в града ни. Търсихме варианти, чрез комисиите по здравеопазване и образование да ги решаваме. Ако имаме такъв ресурс, той може да реши редица проблеми на нашите граждани- здравословни, социални, всякакви.Това ще е един фонд на кюстендилци. Контролът е ясен, няма място за притеснения, има процедура, по която се отпускат средствата", каза още Андонов.

Иван Андонов е избран за председател на Общински съвет- Кюстендил
netinfo