полиция
полиция / Dariknews.bg, архив
728 водачи са проверени на територията на Кюстендилска област при специализирана полицейска операция по линия на TISPOL, за времето от 5 до 11 юни.  Водачите на МПС са тествани за употреба на алкохол и упойващи вещества, проверявани са и за валидност на задължителната застраховка Гражданска отговорност / ГО /.

Шофьорите зад волана след употреба на алкохол са 14, употребилите упойващи вещества са 3- ма, без застраховка ГО са били 7 водачи.

409 от всички проверки са били на територията на РУ Дупница, ГП Е- 79 и АМ „Струма“, като водачите употребили алкохол са 11, 2-ма са управлявали след употреба на упойващи вещества, а 4-ма без застраховка ГО.
Проверените водачи на територията обслужвана от РУ Кюстендил са 229, като 3-ма от тях са управлявали след употреба на алкохол, 3-ма са били без застраховка ГО. На територията на РУ Бобов дол е установен 1 водач да управлява след употреба на упойващи вещества.
 
Всички водачи, при които са установени нарушения са санкционирани по Закона за движение по пътищата, информира говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка.
 
ОД МВР- Кюстендил