Футболните клубове Велбъжд и Бузлуджа се обединяват
Футболните клубове Велбъжд и Бузлуджа се обединяват / Влади Владимиров
Футболните клубове "Велбъжд" и "Бузлуджа" се обединяват
53737
Футболните клубове "Велбъжд" и "Бузлуджа" се обединяват
  • Футболните клубове "Велбъжд" и "Бузлуджа" се обединяват

В ход е процедурата по обединение на футболните клубове "Велбъжд" и "Бузлуджа" в Кюстендил. На Общо събрание, членовете на "Велбъжд" взеха принципно съгласие за вливането, като гласуваха Андрей Радев да управлява клуба. Той сменя 3- членния Управителен съвет- Васил Русаков, Васил Гаминчев и Кирил Станчев.

Предстои свикване на Общо събрание на ФК "Бузлуджа", в едномесечен срок след обявяването му в Държавен вестник. Ръководството на клуба и Андрей Радев са имали среща с кмета на общината Петър Паунов, който е дал знак, че това е пътя и много по- лесно ще се подпомага един, обединен клуб.

"Мисля, че макар и късно разбрахме, че за доброто на децата и футбола в града е по- добре да бъдем обединени. Отборите ще продължат да играят под името "Велбъжд". Искам да използвам ефира на Дарик радио и да призова феновете на двата клуба да отидат на стадиона и подкрепят детско- юношеските отбори, които са на републиканските финали", заяви Андрей Радев.

"Това противопоставяне вреди, както на нас, така и на ФК "Велбъжд", но преди всичко на децата. Постигаме пирови успехи на местно ниво и, когато излезем на републикански финали се вижда, че не ни достига малко, защото качествени деца има и в двата отбора. Това е пътя, останалото е прах в лицето на хората и се надявам, че няма да има проблеми на общото събрание, да вземем решение да това обединение", коментира Илчо Велинов от "Бузлуджа".

Радеви и Велинов допълниха, че все още няма решение кои треньори ще работят в клуба, ще се изчака и приема в Спортното училище. Предстои селекция на децата. Основната цел е развитие на детско- юношеската школа, не влизане в професионалния футбол. Ще се търсят треньори, които работят, а не правят интриги.

Андрей Радев каза, че не е затворена вратата и за обединение с ФК "Кюстендил", но е въпрос на сближаване на позициите.