Движение България на гражданите: Коридор №8 и язовир Кюстендил са остарели проекти
Движение България на гражданите: Коридор №8 и язовир Кюстендил са остарели проекти / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил, архив

Като остарял проект, определи Коридор №8 водачът на листата на Движение България на гражданите  за Кюстендилски избирателен район Силвия Велкова. Тя не вижда нужда и от довършването на язовир Кюстендил, освен ако някои не искат Цанков камък-2.

„Старите- "нови"депутати продължават да лъжат хората. Занимават ни с приоритети за развитието на града, които отдавна не ни вълнуват.Това още веднъж доказва, че не знаят дневния ред на кюстендилци. Язовир Кюстендил, планиран при население 80 000 души, едва ли е целесъобразна инвестиция  за останалите сега 30 000. Ако има воден режим и проблем с напояването, то има и много по-прости, ефективни и евтини решения. Или се готви  Цанков камък-2? Само жаждата за комисионни може да е по-устойчива от нормалната логика. Що се отнася до това, че така ще се развие туризма - това е несериозно. Ние имаме минерална вода, която не използваме. Едва ли ще се стекат инвеститори на брега на язовира", коментира Силвия Велкова. Водачът на листата на Движение България на гражданите нарече  Коридор №8- „един отдавна остарял проект, който вече е дублиран от гръцка страна с трасето Вия Егнатия".

„Сега е важно влака до София да стига за 40 минути, а не за три часа. Това трябва да е приоритет, за да задържим младите хора тук, а не безумно скъпа инвестиция със съмнителен и отложен във времето ефект за града, и голям ефект за фирмите, които ще се облагодетелстват от строителството.

Явно бившите и сегашни кандидат депутати наистина не живеят в Кюстендил, защото не знаят какво ни вълнува, какви са проблемите ни и какво е необходимо за бързото им решаване", заяви Велкова.

В Анализ на предизборната ситуация в Кюстендилска област, Силвия Велкова - кандидат за народен представител от Движение България на гражданите и общинският председател д- р Румен Гогов коментират:

„Старите играчи, със стари номера. Само формата на компроматите е друга. Вече се залага на социалните мрежи, без да се търси смислена полза от това. Досегашните управляващи, все още сигурни в силата си, използват огромния си финансов ресурс, за да се отразяват в публичното пространство втръсналите на всички срещи с различните съсловия. На тях, както винаги виждаме, "заинтересовани" граждани, доведени на събитието от професионална, лична, роднинска или друга зависимост от властта.

БСП пък ограничават медийните си изяви, за сметка на неформалното въздействие, упражнявано чрез агресивно и цинично ровене в мръсното бельо на опонента. И разбира се партийна дисциплина. Критикарското им поведение прикрива безсилие и слаба памет.

Да споменем и ЛИДЕР, които чрез също изпитания контролиран вот, си осигуряват мястото на политически фактор в региона. Дупнишката прокуратура отново се видя принудена да реагира и да започне проверка по сигнал за натиск, оказван върху работниците на Христо Ковачки. По старому - без доказателства и без ефект.

Местните "професионални" политици вече дори не ухажват избирателя тактично. Работи се конкретно с целевите групи - обитателите на ромските махали. Раздаването на кашони с храна е факт.И кибрити...Символично.

Движение България на гражданите отстоява правото си на различност.Не сме професионални политици, нямаме зад гърба си милиони банкови депозити и силата на тайните служби с изпитаните им методи за въздействие върху аудиторията. Ние не лъжем и не обещаваме пари и постове. Разчитаме единствено и само на себе си.

Нормално е да се вслушваш в гласа на хората, не да ги подслушваш. Да помагаш и стимулираш бизнеса, а не да го плашиш и фалираш. Не е важно да си популярен. Важното е да си нормален - като народа си".