Д-р Ибришимов: Нито една партия не е готова за избори, шефовете на болници странно мълчат за здравната карта
Д-р Ибришимов: Нито една партия не е готова за избори, шефовете на болници странно мълчат за здравната карта / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Нито една партия, парламентарна и извънпарламентарна не е готова за предсрочни избори, коментира за Дарик депутатът от БСП-Лява България д-р Иван Ибришимов, който проведе приемна за граждани в Кюстендил. Той заяви подкрепата си за по-бързото изграждане на международния коридор №8.

"Това е един изключително важен за икономиката на Кюстендилска област проект. Аз съм водил неформални разговори с колегите Калфин от ГЕРБ и Петров от БДЦ, и тримата мислим в една посока", каза д-р Ибришимов.

Депутатът от БСП обаче е притеснен от пасивността по отношение на здравната карта за Кюстендилска област. При предложени за съкращение от местната комисия при областния управител 70 легла, в националния проект са заложени двойно повече - 148.

"Хората, които се занимават с тази здравна карта са зависими от Министерство на здравеопазването, това включва и лекарите, представители на лечебните заведения, и тези хора се притесняват да си поставят проблемите. А сега му е времето, защото след месец ще е късно. Представителите на болниците са най- заинтересовани от истината това истината да се каже на глас, а на нарочна среща при областния управител - мълчаха, въпреки че се усещаше притеснението им", коментира пред Дарик д-р Иван Ибришимов.

Според него, министър Москов е олекнал с дебатите по вота на недоверие, като не е можал да защити политиките, за които получава критики. "Дори г-н Цветанов в Кюстендил отговаря, че подкрепят Москов и реформата му само, защото Борисов го подкрепя., но това не е достатъчно основание", заключи д-р Ибришимов.