Андрей Радев
Андрей Радев / Влади Владимиров
Андрей Радев: Изпадат 3 отбора, няма административен път за спасяване на
93727
Андрей Радев: Изпадат 3 отбора, няма административен път за спасяване на
  • Андрей Радев: Изпадат 3 отбора, няма административен път за спасяване на
Няма административен път за оставане на “Велбъжд” в Трета Югозападна лига от БФС, освен ако не се спаси по точки и класиране, бе категоричен в интервю за Дарик бившият председател на футболния клуб и юрист Андрей Радев.

“По Наредба, изпадат 2 отбора, а през тази година ще са и 3, заради изпадането от Втора лига на два отбора от зоната- “Банско” и “ЦСКА- София 2”. Ако “Велбъжд” не приключи първенството 4- ти отзад напред, изпада. А, за да се случи това са необходими 3 неща, първо “Велбъжд” да победи “Марек 1915” в събота, а “Свобода”- Пещера и “Вихрен”- Сандански да не вземат точки, т. е. “Свобода% да загубят гостуването си на “Чепинец”, а “Вихрен” домакинския мач с “Чавдар”- Етрополе”, коментира Радев пред Дарик.

Без значение е дали “ЦСКА- София 2” ще участва в Трета Югозападна лига” или ще се откаже. Ако се откаже, мястото му ще се заеме от отбор участвал в баражите за влизане в групата, а не от изпаднал отбор.

“Ако изпаднем, следва участие в “А окръжна група”. Настоящето ръководство, начело с Васил Русаков трябва да подаде оставка. Някои хора говорят за Ново начало. Който иска да бъде в управлението на “Велбъжд”, трябва да подаде молба за членство в клуба, става член и няма проблем да влезе в Управителния съвет”, заяви Андрей Радев. Той бе категоричен, че за футболния мъжки отбор трябва помощ и от бизнеса в града, защото общината няма неограничени възможности за финансирането му.

“Трябва да се поставят здрави основи и на детско- юношеската школа, която да произвежда собствени кадри. Тези, които мислят, че знаят как може да се подобри ситуацията в клуба да се покажат и да се обединят усилия. Само с коментари по кафенетата няма да стане”, каза още Радев. В интервюто за Дарик, той коментира и вариантите за обединение с ФК “Кюстендил”, който ще участва в баражите за влизане в Трета Югозападна лига и за участие на “Велбъжд” от следващото първенство в “А” окръжна група.
 
Дарик- Кюстендил