Воля за живот стартира от Харманли
Воля за живот стартира от Харманли / Община Харманли

Пролетният сезон на националната кампания „Воля за спорт“ за хора в неравностойно положение стартира от град Харманли днес, на площада, в 16.30 часа, информират от общинската администрация. Едногодишната кампания до сега се проведе в градовете Стара Загора, Своге, Созопол и Свищов, след което си даде почивка през студените месеци. Инициатори са  Балканска интернет медийна асоциация и Държавната агенция за хората с увреждания. Националната кампания се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев , както и на министър-председателя Бойко Борисов.

Кметът на град Харманли Мария Киркова ще се включи в празненството с поздравление към всички участници в спортните състезания. Купите на победителите в различните дисциплини в Харманли ще връчват Йонка Максимова, Иван Гaнчев и няколко от златните ни момичета. Йонка е била част от националния отбор по конен спорт с над 10 медала зад гърба си от балкански и международни състезания. В момента е собственик на конна база в Нова Загора и периодично обучава деца с церебрална парализа.

"Воля за живот" стартира от Харманли
netinfo

Шестокласникът Иван Гечев е една от младите спортни надежди. Той е златен медалист от Държавния шампионат по джудо и е един от тримата спортисти, наградени с приз "Гордостта на Харманли". До сега има пет медала, от които три златни.

Състезател N1 на България за 2015-та година, родената в Харманли Габриела Петрова, ще изпрати поздравителни картички днес за всички победители и съжалява, че няма да успее лично да им ги даде, но е на лагер до края на месеца.

Част от златните български момичета по художествена гимнастика, също ще се включат в инициативата. Подкрепа са оказали още олимпийският шампион Стефан Ботев, футболистите Христо Йовов и Радостин Кишишев, както и много други, които протягат ръка и дават кураж на хората с увреждания да продължат да спортуват.

 

В мероприятието се включват и различни изпълнители. В Харманли днес на сцената ще пеят поп-фолк певицата Пламена, хаус изпълнителката Веси Маринчева и ар-енд-би надеждата, откритието на Устата - Зандра.