Разследващите са успели да разпитат и жертвата, който дал описание на своя нападател
Повдигнаха обвинение на задържания 42-годишен мексиканец за убийството в Хасково, съобщиха от прокуратурата.

Полицията с нови разкрития за убийството в Хасково (ВИДЕО)

На 13 февруари той умишлено е умъртвил 33-годишният Тургай Сали чрез прострелване с огнестрелно оръжие. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение - постоянен арест спрямо него.

На 14 февруари разследващите разкриха на брифинг подробности за убийството. Простреляният 33-годишен мъж от Хасково е починал в болницата в Пловдив. Около 1:30 часа в неделя в полицията е получен сигнал за мъж, лежащ на улица в безпомощно състояние, с огнестрелна рана в областта на седалището.

Откаран е в болница в Хасково, а после е прехвърлен в Пловдив. За това престъпление се предвижда доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна или лишаване от свобода от 15 до 20 години.

Иззети са две гилзи от два бойни патрона. Изстрелите са били два. Иззети са вещи, които сочат и доказват престъпление, спомагат за потвърждаване на извършителя. Разпитани са множество граждани. 

Полицаите са успели да разпитат и жертвата, който дал описание на своя нападател - дрехи, физика и други специфични признаци, което е помогнало да се конкретизира кой може да е извършител.

Спецакция в Хасково заради прострелян мъж

Предполагаемият извършител е бил в Хасково от 12 февруари, ден преди о нападението. Той е дошъл през Северна Македония. Работи се по всички версии - личностни, връзка с любовна история, както и разпространение на наркотици. До момента не е изключена нито една, без да са събрани достатъчно доказателства.

Една от версиите е да има връзка със случая от 2018 година с двама братя от Хасково, единият от които е задържан в Гърция. Убитият се е занимавал с търговия на хранителни добавки. Не е криминално проявен.

Припомняме, че в неделя се проведе спецакция на полицията в Хасково. Униформените блокираха изходите на града в издирване на стрелеца.