Пощите готови да приемат данъчни декларации
Пощите готови да приемат данъчни декларации / netinfo

В 25 пощенски станции в област Хасково от понеделник ще се приемат годишни данъчни декларации, съобщават от НАП-Хасково. В тях фирмите могат да подават и годишни отчети за дейността си, стига предварително да са си закупили формуляри от Териториалното статистическо бюро. Останалите видове документи - данъчни декларации и приложенията към тях се предоставят безплатно от Националната агенция за приходите, която вече е заредила Пощите с необходимото количество.

С 9 по-малко в сравнение с предходни години са пощенските станции, в които до края на кампанията - 30 април ще се приемат декларации. По предложение на „Български пощи" формуляри няма да се приемат в клоновете в селата Караманци, Силен, Долно Ботево, Устрем, Радовец, Жълти бряг и Долни Главанак, както и в клонове №4 и №6 в Димитровград, тъй като през предходни години същите не са били използвани за целите на данъчната кампания.

Пощенските служители ще се следят за видовете попълнени приложения към Общата част на декларацията, служебни бележки от работодателите за изплатени през миналата година суми и авансово внесен данък, подпис на клиента и попълнена банкова сметка, ако същия има данък за възстановяване.

Миналата година 3 629 от годишните данъчни декларации бяха подадени на гише в пощенски станции, а 3077 пристигнаха по пощата като писма с обратна разписка.