Педагози показват на педагози как се прави
Педагози показват на педагози как се прави / netinfo
Първо по рода си творческо ателие в детска градина заработи днес. Ателието се намира в ОДЗ №19 в Хасково, в централната сграда на градината. Разбираемо се твореше в духа на коледно новогодишните празници. В "Работилница за Коледни вълшебства" педагозите и децата от ОДЗ № 19 посрещнаха своите гости. А това бяха директори и учители от детски градини от цялата област. Защото идеята на творческите ателиета е да се обмени опит между педагозите и да се усъвършенства работата им с децата.
Инициативата за разкриването на творчески ателиета в детските градини е на Регионалния образователен инспекторат, а ОДЗ №19 с директор Христина Петкова е първата градина в областта разкрила такова ателие.
Педагози показват на педагози как се прави
netinfo
В работилницата за коледни вълшебства в детска градина "Щурче" бяха открити три ателиета, в които творяха по четири деца и по двама педагози. В ателието ръководено от старши учителите Назърова и Лекова се изработваха невероятни коледни украси по модерната технология - декопаж. А едно от най-впечатляващите творения бяха ангели изработени от почистващи четки за лули.
Педагози показват на педагози как се прави
netinfo
В ателието на педагозите Милева и Донкова и техните малки помощници се правеха чудеса с техниката квилинг. А в третото ателие с ръководители старши учителите Трендафилова и Ванчева беше демонстрирано как да си изработим коледни играчки и украси с отпадъчни материали.
Педагози показват на педагози как се прави
netinfo
Например от остатъците от подострени моливи бяха изработени красиви топки за елха, а самите елхи бяха направени от стари кашони.
Педагози показват на педагози как се прави
netinfo
Разбира се директори, педагози и гости на работилницата в ОДЗ "Щурче" се срещнаха и с малките коледари от градината. А обиколката за обмяна на опит и идеи продължава и очаква поредна детска градина в Хасково да открие своето творческо ателие.