Младежки джаз-фест в Димитровград
Младежки джаз-фест в Димитровград / netinfo

Есенните музикални дни започват в Димитровград днес. Акцент в програмата им е Младежки джазов фестивал, който общината и Акустично-джаз трио организират за първи път.

В програмата за двата фестивални дни- 15 и 16 октомври, на димитровградска сцена ще се представят Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив и Центърът за музикални изкуства-София. От 13 ч. техните формации гостуват на възпитаниците на паралелките с профил „Музика" в СОУ „Васил Левски" и в Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров".

В 17 ч. днес, в изложбената зала „Асен Крайшников", ще бъде открита фотоизложба, посветена на джаз музиката, която се организира със съдействието на Полския институт в България, информира ръководителят на димитровградското джаз трио Димитър Русев.

Час по-късно, в 18 ч. днес, в димитровградския театър, ще се представят студентската формация на пловдивската академия, „Тодор Бакърджиев секстет" и „Боби Вълчев трио", което в 21 ч. ще гостува с джем сешън и в Клуба на дейците на културата. Формацията „Тодор Бакърджиев секстет" е сформирана специално за димитровградския джазов фестивал.

Входът за всички прояви от програмата му е свободен.