Лагерът в Харманли под карантина
Лагерът в Харманли под карантина / Дарик радио-Хасково
Лагерът в Харманли под карантина
91275
Лагерът в Харманли под карантина
Лагерът в Харманли под карантина
  • Лагерът в Харманли под карантина
  • Лагерът в Харманли под карантина

Бежанският център в Харманли временно ще стане от затворен тип заради опасенията за здравословното състояние на настанените в него мигранти. От утре чужденците няма да имат право да излизат от обекта, като ще им бъдат направени изследвания.

Главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев заяви пред Дарик, че специалистите влизат в лагера и ще започнат обстойни прегледи. По думите му на мигрантите ще им бъде забранено да напускат лагера. Според него това е временна мярка, но само това ще успокои хората.

В момента в лагера има около 3500 души. От началото на годината в центъра в Харманли са направени над 13 хиляди изследвания.

Ангел Кунчев каза още, че ще искат съдействие от полицията. Директорът на полицията в Хасковска област Ангел Цанков заяви, че и в момента в района на лагера има засилено полицейско присъствие.

"Ако обаче има нужда от още полицаи, сме готови да съдействаме и ще предприемем необходимите мерки", каза още Цанков.

Началникът на РПЦ Харманли Димитър Захариев не знае нищо по въпроса. Главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев заяви, че мярката се налага, за да се ограничи движението и така да се направи пълен медицински скрининг. Какво каза още той, чуйте в приложения файл