Хванаха харманлийска крадла
Хванаха харманлийска крадла / netinfo

36-годишна харманлийка е задържана за кражби, съобщиха от полицията. Жената е установена, след като вчера директорката на местно училище в Харманли е подала сигнал в местното полицейско управление за кражба на преносим компютър от кабинет на училището. Малко след сигнала крадлата е задържана, а компютърът е върнат с протокол за доброволно предаване. В хода на разследването станало ясно, че жената в началото на месеца е откраднала и дебитна карта с ПИН-код и сумата от 400 лева от 33-годишна своя съгражданка. Образувано е досъдебно производство.

Междувременно в полицията са били регистрирани още две кражби през денонощието. Първата е на 500 лева и неустановен до момента грамаж на златни и сребърни бижута. Неизвестният извършител се е промъкнал в дома на 57-годишна жена на улица "Емилиян Станев" в Димитровград, след като е отключил с подбран или подправен ключ.

Втората кражба е на електрожен и 40 метра четирижилен меден кабел. Кражбата е извършена, след като е проникнато през незаключена лятна кухня в димитровградското село Крепост.

И по двата случая в Димитровградското полицейско управление са заведени досъдебни производства.