Евродепутатът Светослав Малинов в Димитровград за кризата с  бежанците
Евродепутатът Светослав Малинов в Димитровград за кризата с бежанците / netinfo

Кризата с бежанците коментира днес на среща в Димитровград евродепутатът от групата на ЕНП Светослав Малинов. Срещата бе организирана по инициатива на "Да за Димитровград".

Според Малинов в момента българската държава се справя с бежанците добре, в сравнение с други европейски държави. Той подчерта, че сега може би най-важната външна граница за Европа е сухопътната между България и Турция.

Никой в Европейския съюз не си прави илюзии, че т.нар.квотен принцип може да реши проблема. Той е свързан с желанието да се облекчи критичната ситуация на няколко държави, коментира Светослав Малинов. Той посочи, че определената за страната квота от 852 -ма бежанци не е проблем за България, но не е за пренебрегване въпросът за интеграцията им и своеобразните преференции по отношение на тези, които ще приемем.  Действително една голяма част от потока, който минава през страната ни, са хора, които не искат да останат тук и целта им е Западна Европа. От една страна това ни успокояна, но от друга, като българи, не ви ли трепва нещо, че никой не иска да остава тук, каза още Светослав Малинов.