Дъждът променя програмата за 130-годишнината на храм Св. Димитър в Димитровград
Дъждът променя програмата за 130-годишнината на храм Св. Димитър в Димитровград / Darik News, архив

Храмовия си празник Димитровден ще чества в навечерието му днес Димитровград. 130-годишнината си отбелязва църквата „Свети Димитър”, в която по този повод бе направен ремонт през летния период.

По повод празника благодарствен молебен ще отслужи пловдивският митрополит Николай. Очаква се той да пристигне в 17 ч. и да бъде посрещнат тържествено. По предварителната програма това трябваше да стане на централния площад България със Забавно-духовия оркестър на Димитровград и миряни, а след молебена на откритата сцена с литийно шествие по бул. Раковски множеството да стигне до храма „Св. Димитър”. Предвид метеорологичната обстановка най-вероятно митрополитът ще бъде посрещнат в църквата, тъй като времето на позволява събития на открито и шествия, коментира кметът Иво Димов. За 18 ч. там е предвидена празнична вечерня, която също ще бъде водена от митрополит Николай.

 

За утрешния Димитровден в 8:00 часа там ще започне празнично утринно богослужение, което ще отслужи архиерейският наместник на Хасковска духовна околия свещеноиконом Георги Тодев. Час по-късно- в 9.00 ч., Божествена света литургия ще отслужи Пловдивския митрополит Николай.

Дъждът променя програмата за 130годишнината на храм "Св Димитър" в Димитровград
netinfo

По повод 130-годишнината на димитровградската църква и храмовия й празник Димитровден на централния бул. Раковски в града, близо до "Св. Димитър" бе монтиран и специален билборд.