Успешно започна събирането на средства за обновяване на Градинката с мечето
Успешно започна събирането на средства за обновяване на Градинката с мечето / DarikNews.bg

Стартира набирането на средства за обновяване на "Градинката с мечето". Инициативата е четвърти етап от кампанията "Моето място в сърцето", който ще продължи два месеца.

Това обяви днес зам.-кметът Нела Рачевиц.

Намерението е да се съберат 50 000 лв., които да бъдат вложени във възобновяване на фонтана, разположен на няколко метра от мечето. Предвижда се да бъде възстановена скулптурата на "Момченцето с рибата", която сега се съхранява в складово помещение на Община Габрово. Предвижда се отново да бъде възстановено езерото с лилиите, които за щастие са се запазили. Цялото пространство ще бъде оборудвано със звук и светлина. Около "мечето" ще бъдат разположени други фигури на животни с размер, подходящ за игра на децата. Те ще бъдат изработени от стоманобетон и матрицата струва 10 000 лв. , а всяка фигура по 2000 лв.

Успешно започна събирането на средства за обновяване на "Градинката с мечето"
netinfo

Идеята не е просто да се съберат средства, а с различни инициативи да се провокират габровци да станат част от реализацията.

В предходния етап на кампанията "Моето място в сърцето" "Градинката с мечето" получи 592 гласа.

Средствата ще се събират чрез банкова сметка, директни дарения по време на различни прояви и sms-и.

Фондация Работилница за граждански инициативи и Обществен дарителски фонд са в основата на идеята, която се осъществява в 12 населени места в България. Община Габрово подкрепя инициативата и ще продължи да обслужва това, което е създадено на нейна територия.

Успешно започна събирането на средства за обновяване на "Градинката с мечето"
netinfo

Още първия ден постъпиха 1000 лева от фирма "Веда консулт". Лично собственикът Галина Банковска обяви решението. Зам.-областният управител Ценка Йонкова също откликна веднага и предостави собствена сума, включиха се и други личности, с което бе даден успешен старт на дарителската кампания в Габрово.