Усложнена зимна обстановка в Габрово
Усложнена зимна обстановка в Габрово / netinfo

Обилният снеговалеж в Габровска община продължава. Снежната покривка на места достига над 50 см. Затруднено е движението на моторни превозни средства на територията на целия регион. Приоритетно се почистват основните пътни артерии и подстъпите към лечебните заведения. Проблеми със снегопочистването има в различни квартали на града – Златари, Стефановци, Беленци, Велчевци и др., както и с почистването на пътищата от третокласната мрежа.

От Спешна помощ в Габрово съобщиха за Дарик, че придвижването на линейките е затруднено, но няма закъсали реаномобили. Осигурен е и транспортът за хората на хемодиализа. Заради непочистен път днес в кв. Лисец се е наложило превозването до служебния автомобил на диализноболна жена с шейна.

Фирма”Благоустрояване” използва цялата си налична техника за поддръжка на улиците. Вероятно утре в снегопочистването ще се включат допълнителни машини.

Непочистени са голяма част от тротоарите в града, но линиите на автобусния транспорт са покрити Съществуват трудности за почистването на местата за обръщане на автобусите, взети са мерки за отстраняването им, както и за почистването на автобусните спирки.

От общинската администрация съобщават още, че доставката на хляб се осъществява нормално. Почистват са основните улични платна за осигуряване на обществения транспорт. Температурата в Габрово е минус 4 градуса.
Движението през прохода Шипка е спряно за всички видове моторни превозни средства. Температурата на върха е минус 10 градуса, а дебелината на новата снежна покривка – 50 см.

Пътят към местността Узана се почиства с две снегопочистващи машини. Дебелината на новата снежна покривка е около 50 см., температурата - минус 10 градуса, а движението е силно затруднено.

Отстранени са възникналите аварии по електропреносната мрежа, няма лишени от електроснабдяване консуматори. Община Габрово призовава гражданите да ограничат движението с леки автомобили до нормализиране на обстановката в общината.