Театрални празници За любовта и виното
Театрални празници За любовта и виното / Дарик Габрово, архив

Театрални празници „За любовта и виното" организира габровският драматичен театър от 11-ти до 14-ти февруари. В програмата са включени 4 спектакъла. На 11 февруари габровци могат да видят брилянтната комедия на Анатолий Крим „Квартет за двама". Участват Искра Радева, Антон Радичев, Цветана Горкиева, Благой Бойчев. Една съвременна комедия, с прекрасен диалог, с неочаквани драматични и комични обрати, и с много истински човешки взаимоотношения. Известната актриса е в ролята на попрехвърлила годините съпруга, чийто мъж - неуспял композитор (Антон Радичев), й изневерява със 17-годишна девойка. "Давам му да разбере, че жените и над 50 могат да имат млади любовници, и му разказвам играта", издава ключа към развръзката Радева.

На следващия ден от 19 часа, в ресторант „Фюжън", габровската Драма представя кафе-театъра на Анна Петрова „Целувката". Участват Анна Петрова,:Николай Бързаков, Гергана Змийчарова, Силвия Чобанова, Димо Димов, Силвия Боева. Пъстрото, смешно и неочаквано действие ни среща с няколко средностатистически българи, колоритни и разпознаваеми - бизнесмен, момиче на повикване, немска професорка, шофьор на такси, домакиня, младо семейство и двама мили, наивни и обичливи старци.

На 13 февруари  гостува Драматичен театър „Гео Милев" - Стара Загора. Любителите на Мелпомена ще видят един весел и очарователно дързък спектакъл, в който ще видите пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин. Академична лекция за нещата, наречени с истинските им имена. „За секса, политиката и други просташки неща" е спектакъл от Митко Динев, с участието на Николай Урумов. Музиката е на  Нелко Коларов. Забранен е за лица под 16 години

На 14 февруари Фондация „Божура Арт" - София представя  романтичната комедия по Уди Алън и  Нийл Саймън „Здравей, обичам те!"Участват: Бойка Велкова и Стефан Спасов.Нищо не може да възпре страстта, пламнала между двама души, които се обичат. Тогава ежедневните болежки, незарастналите рани, стихията на годините, физическата неумелост или несгодният момент губят своето значение: мъжът и жената намират начин да се любят, защото такава е съдбата им..

Спектаклите ще се играят в театъра, с изключение на „Целувката", който ще бъде представен в ресторант „Фюжън".  Началният час за всички представления е 19ч. Всяка вечер ще има викторина с много подаръци и изненади.