Пуснаха движението по част от кръговото в Трявна
Пуснаха движението по част от кръговото в Трявна / Община Трявна

В Трявна е въведен във временна експлоатация по време на строителство, южния кръг от кръгово кръстовище на ул. „Ангел Кънчев“ по направление ул. „Украйна“ – посока Габрово и ул. „Украйна“ посока Дряново и обратно.

Обектът е част от проект „Реконструкция на ул. „Ангел Кънчев“ – кръгово кръстовище по проект „Да живеем в по-добра среда“.

Той е приет на 12 март от комисия, назначена със заповед на кмета на общината.

Пуснаха движението по част от кръговото в Трявна
netinfo

Комисията констатира, че са изпълнени предвидените в проекта СМР, хоризонталната  пътна маркировка и вертикалната сигнализация за обезпечаване на безопасността на движението.

Преди откриване на кръстовището, водосвет за здраве и безопасно движение отслужи отец Петър от църква „Свети Георги“.

Драгомир Николов запозна присъстващите с проекта, с изпълнените до момента строителни дейности и изказа благодарности на проектанти, строители, строителен надзор, на общинска администрация и на общинските съветници от последните два мандата.

"С пускането на тази част от южния кръг трафикът на превозни средства в този район ще бъде по-организиран и регулиран, което ще донесе облекчения и на живеещи тук хора, и на преминаващите гости на града.

Пуснаха движението по част от кръговото в Трявна
netinfo

Ето защо искам най-сърдечно да благодаря на екипа, разработил и управляващ проекта и на Държавен фонд „Земеделие” за пълноценното и ефективно партньорство.

Искрени поздравления заслужават работниците и ръководителите на консорциум „Трявна 2014”, които работят отговорно, качествено и в срок, както и „СТРОЙКОНСУЛТ – ГН99“ ЕООД – гр. София, които осъществяват независим строителен надзор.

Съвместните усилия на толкова много хора водят до постигане на общата ни цел – Трявна да хубавее и да става все по-привлекателно място за живеене и отдих. След окончателното завършване на кръгово кръстовище в края на март 2015 г., този участък ще е по-красив, по-удобен и по-функционален".