Почистването на севлиевските казарми приключва до края на месеца
Почистването на севлиевските казарми приключва до края на месеца / netinfo

Теренът на бившите казарми ще бъде изчистен до земя до края на март. През юни миналата година софийската фирма "Аква груп-В" спечели обявения от Общината търг за разчистване на терена, като заплати за това 276 хиляди лева.  Срокът за това отдавна изтече, но по молба на фирмата-изпълнител бе удължен. В момента десетки работници продължават да сортират дървените и метални елементи и тухлите от постройките, които препродават на местни фирми. На събаряне подлежаха 33 от всичките 37 сгради на територията на бившите казарми. След като приключат с това от „Аква груп-В“ ще използват собствена техника за подравняване на терена.  

 

След издаването на обекта остава бъдещият парк да бъде финансиран. Припомняме, че Община Севлиево кандидатства с проект за близо 10 млн.

лева по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 -2013 по схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за подобряване на градската среда"

за проектиране и изграждане на парк за отдих, спорт и развлечения "Казармите". Общата стойност на проектното предложение е 9 851 378 лв.