Оформят се осминафиналистите на турнира по футбол на малки врати
Оформят се осминафиналистите на турнира по футбол на малки врати / sport-gabrovo.com

Отборите на „Виктория" и „Делта гард" са първите два осминафиналиста в XXV-я турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово. Двата състава постигнаха втори победи в група 1 и вече са сигурни участници в елиминационната фаза на турнира.

„Виктория" постигна класически успех срещу „Чардафон 1919" с крайното 3:0.

Изразителна победа записа и „Делта гард" в мача срещу „Община Дряново". След нулева първа част, през вторите 20 минути „гардовете" се развихриха и забиха цели 7 попадения във вратата на дряновци.

След второто завъртане в групата „Делта гард" и „Виктория" са с пълен актив от по 6 точки и в последния кръг ще се срещнат в директен двубой за първото място. „Чардафон 1919" и „Община Дряново" са без спечелена точка до тук и мачът по между им ще определи третия в крайното класиране.

В група 2 начело излезе съставът на „Стеф", които надиграха отбора на „2+2" с резултат 3:1 След равенството с „Община Габрово" (2:2) в първия кръг, „Стеф" вече има четири точки в актива си и излезе начело. „2+2" и „Еса" са с по 3 точки. „Еса" спечели първа победа в групата като надиграха с 5:4 отбора на „Община Габрово".

Така „Община Габрово" се класира на 4-а позиция с 1 точка. Последните два мача в групата са „2+2" - „Община Габрово" и „Еса" - „Стеф".

Още един тим си осигури участие във фазата на директните елиминации в XXV-я турнир по футбол на малки врати. Това е отборът на „Титан ММ", който постигна втора победа в предварителна група 3. След успеха с 2:1 срещу „ФК Старо село 777", Бисер Тотев и съотборниците му отнесоха с 8:0 „Игълс".

Стъпка към осминафиналите направи и „ФК Старо село 777", които записаха първата си победа в групата, надигравайки „ФК Феър плей" с 5:1. Начело в групата е „Титан ММ" с 6 точки, „ФК Старо село 777" и „ФК Феър плей" са с по 3, а последен, без спечелена точка, е „Игълс". При последното завъртане в групата „Титан ММ" ще играе с „ФК Феър плей", а „ФК Старо село 777" ще срещне „Игълс".

Действащият шампион в турнира „Шести участък", също си гарантира място на осминафиналите. Нено Михалев и съотборниците му взеха втора победа в група 4. След категоричното 8:1 срещу „Контролата" на старта, първенците за 2016-та се наложиха и над тима на „Локомотив" (Дряново) с резултат 3:1.

На втора позиция в групата излезе „ЦЕН Ойл". Денислав Гинев и компания надиграха със същия резултат „Контролата" - 3:1. Лидер в групата с 6 точки е „Шести участък", „ЦЕН Ойл" вече е с 4, следван от „Локомотив" (Дряново) с 1 и „Контролата" с 0 точки. При последното завъртане „Локомотив" ще играе с „Контролата", а „ЦЕН Ойл" с „Шести участък".

В група 6 отборът на „Паралел" (Севлиево) постигна първа победа, надигравайки с категоричното 4:0 „ВАС Етъра". С тази победа „Паралел" се изкачи на второто място в класирането преди втория мач от втория кръг в групата между „Копакабана" и „Бистро Картал", който се играе днес, 18 януари, от 19.00 часа.