/ БТА
Обновеното наскоро "Спешно отделение" в габровската Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Тота Венкова“ прие първия си пациент, съобщиха от лечебното заведение. 

Отделението бе изцяло реновирано по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ" и вече разполага с достатъчно кабинети за прегледи, модерно оборудвана шокова зала, зала за медицински триаж, помещения за кратковременен престой и наблюдение на пациенти, превързочни и санитарни помещения, допълват от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. 

Момиченце е първото бебе на 2024 г. в област Габрово

Входът е изместен на мястото на входа на Акушеро-гинекологично отделение. До него се стига по специално обособен подход, който е пригоден за линейки, както и за хора с двигателни затруднения.

Ежегодно през спешното отделение преминават около 18 000 пациенти, от които 9000 биват хоспитализирани в болницата, съобщават още от пресцентъра на лечебното заведение. 

Припомняме, че обновеното спешно отделение бе открито на 4 декември 2023 г., но досега не беше въведено в експлоатация.  Дейностите по обновяване са по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ на Министерство на здравеопазването на стойност 163 897 815, 62 лева. 
Радослав Първанов/БТА