Най-добрите 24 отбора от турнира на  Каменица играят след месец в Сливен
Най-добрите 24 отбора от турнира на Каменица играят след месец в Сливен / Каменица Фен Купа

Завърши последният полуфинал от тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа. Регионалната Фен Купа на Габрово вдигнаха Каталунците, които се наложиха във финалния мач с 2:0 срещу Феникс от Ловеч с по един гол във всяко от двете полувремена на мача. И двата тима се класират напред за Големия финал през септември в Сливен, с което списъкът с най-добрите 24 тима в България е вече пълен. Eдин от всички тях ще спечели наградата в тазгодишното издание турнира за приятели – пътуване до Рио и посещение на мач на култовия стадион „Маракана”.

На трето и четвърто място в Габрово се класираха отборите на Климат и Кашкавал Турист. Светослав Едрев от отбора на Феникс бе избран за „Най-атрактивен играч”, Юлиан Узунов от шампионите стана „Най-добър вратар”, а тимът на Труден избор бе излъчен за „Най-спортсменски отбор”.

След официаната церемония по награждаването на призьорите под арката на Kamenitza Фен Купа феновете в Габрово се насладиха на вълнуващ едночасов концерт на момчетата от D2. Групата заби до стадион „Христо Ботев”, а часове преди това Дидо, Митко Кърнев и Васето се доказаха и в уникален демонстративен мач срещу сборен отбор на местните журналисти, партньори и приятели на Kamenitza Фен Купа.

Рокаджиите, подкрепяни от Кирил Глушков и Хари Яръмов, дадоха сериозен отпор на своите противници за минималната загуба с 1:2, а най-красивото попадение в мача бе почетният гол на Кирил Глушков, който се разписа с мощен удар от дистанция.

Много футболни емоции предложиха двата полуфинала – Феникс победиха Климат с категоричното 3:0, а момчетата от тима на Каталунците се наложиха над Кашкавал турист след 0:0 в редовното време и 4:3 след дузпи. Дербитата от програмата на последния регионален полуфинал на Фен Купа 2013 и концертът на D2 бяха изгледани от фенове от Габрово, Ловеч и Велико Търново.

Тазгодишното издание на турнира  ще се запомни с уникална серия с победители в любимата на феновете игра „Точен шут”. Процентът е повече от впечатляващ, тъй като и в Габрово имаше достатъчно прецизен участник – Цветан Стоянов, лидерът на култовия тим Тумбак Юнайтед, беше най-точен сред четиримата финалисти с по две попадения в двете мишени и стана единадесетият победител от дванадесетте събития в програмата на турнира.

След по-малко от месец край Сините камъни ще се срещнат 24-те най-добри отбора от приятели, завършили на първите две места в регионалните турнири. Освен носителя на Фен Купа 2013, на Големия финал ще стане ясно и името на щастливеца, който ще придружи шампионите до Бразилия заедно с двама свои приятели. По време на регионалните полуфинали всеки от зрителите можеше да участва в игрите от платформата „Пътят към Маракана”, а лично дългогодишният приятел на Kamenitza Фен Купа и лице на тазгодишната кампания Трифон Иванов ще има заслугата за безпристрастния жребий.